Contact? 06-30468339 of info@custerscoaching.nl
Bestellen

Blog

Twee redenen waarom er niet naar je geluisterd wordt... en wat je er aan kunt doen!

 

Twee redenen waarom er niet naar je geluisterd wordt....en hoe je dit kunt voorkomen

 

Herkenbaar?

Deze week zat ik bij een presentatie van een startend bedrijf (ik zal geen naam noemen).

Er waren kosten nog moeite gespaard. Er was een ruimte gehuurd, er waren uitnodigingen verstuurd, er was een vriendelijke ontvangst, er was iets te drinken, er waren brochures en…. er waren hooggespannen verwachtingen. De gastheren waren een beetje nerveus, het publiek was nieuwsgierig en keek met een oog naar de goodiebags die al klaar stonden bij de uitgang.

Aan alles gedacht zou je zeggen. We gingen zitten (zelfs goede stoelen) en het werd stil in de zaal.

Ze gebruikten een powerpoint om ons te vertellen hoe ze gestart waren, wat de cijfers uitwijzen, wat ze wilden bereiken, de doelstellingen over twee jaar, proposities, enz enz.

Het licht was gedimd en we konden vooral het powerpointscherm zien. Daarop zagen we wat de heren letterlijk herhaalden.

Zoooo jammer!!

We werden onrustig, er werd gewiebeld, er ging iemand naar de wc (of weg) en het duurde en duurde maar.

Ineens ging het licht aan en … of we nog vragen hadden.? Nee dus. Niemand zou vragen durven stellen. Wie weet hoe lang dat dan zou duren.

Er volgde een mager applaus en we werden verwend met een drankje en een hapje.

Een van de ondernemers kwam naar me toe en vroeg aan me wat ik vond van de presentatie (ten slotte geef ik daar trainingen in). Ik vroeg hem of de reactie van het publiek was wat ze verwacht hadden. Het was wat lauw vond hij zelf en ik bood hem aan om een afspraak te maken om hun presentatie nog eens te evalueren en eventueel aan te passen voor een volgende keer.

Die afspraak staat en het belangrijkste wat zij kunnen leren is:

1) Zorg dat je contact hebt met je publiek

2) Zorg dat je publiek weet wat het hen oplevert

Deze jongens hadden een lange voorbereidingstijd nodig gehad om hun businessplan uit te werken en wilden alle kennis die ze opgedaan hadden over ons uitstorten. Fout. Met het licht uit, was er geen contact met het publiek.

Als luisteraar had ik geen enkel idee dat ik iets zou kunnen hebben aan de diensten van dit bedrijf en dus ging mijn aandacht op reis naar betere oorden…

Heb je dat wel eens? Je staat voor een groep en je hebt wat te vertellen. Echt waar. Je hebt je uitgesloofd. Je kent de cijfers, je hebt alle nieuws gelezen, je zat gister nog tot laat voor te bereiden. En , daar sta je dan…

Je publiek is rumoerig, ze zijn met papieren bezig, kijken op hun horloge.

Afbeelding

En vallen uiteindelijk… in slaap.