Contact? 06-30468339 of info@custerscoaching.nl
Bestellen

Blog

Waarom ik zit te duimen tijdens „The Voice”...

Waarom ik zit te duimen tijdens „The Voice”…..

Op de BBC was het. De engelse versie van „The Voice”. Herkenbaar ingedeeld. Met als hamvraag: gaan de stoelen omdraaien voor deze Voice???

Het voorfilmpje was leuk. Een man, een jaar of 35, knap, aardig en jawel…. hij had al een hele carrière achter zich. Ooit ontdekt als boy met een gouden stem. Hij had de hele wereld over gereisd, veel groupies achter zich aan gehad. Mooie jongen, ik snapte dat wel.

Maar ja, de roem was voorbij. Daarom stond hij nu hier. Dapper wilde hij een nieuwe poging doen. Die roem beviel hem goed en nu was ie weg.. 

Hij ging het podium op. De eerste tonen klonken niet goed. Ik voelde de plaatsvervangende stress… van die man… van het publiek…

Tja, het was echt niet heel goed, maar hij deed zo zijn best. Ik gunde het hem zo. 

Ik duimde voor hem. Laat er iemand omdraaien!! Maar nee. Het liedje was voorbij. Niemand draaide. 

Toen de jury zich omdraaide om uit te leggen waarom ze hem niet gingen coachen merkte eentje dat dit een beroemde zanger was geweest. De schaamte was voelbaar.

Het raakte me. Waarom? Het werd me weer duidelijk dat de gunfactor zo belangrijk is.

De gunfactor? Ja, dat is dat gevoel dat je hebt als je iemand aardig vind of merkt dat ie er heel hard voor werkt. Als bij „The Voice” de stoelen andersom gestaan hadden, dan had deze man zijn kans gekregen. Daar ben ik van overtuigd.

Maar ja, dat programma heet „De X-factor”….Afbeelding

Wat is dat nou, gunnen? Mensen die je raken, die gun je iets. Zo eenvoudig is dat. Deze man raakte mij, omdat ik zag dat hij zichzelf liet zien. Hij was ooit beroemd geweest. Door hier te staan gaf hij aan dat hij het nu niet meer was. Hij was eerlijk. Hij verlangde naar een nieuwe kans. Hij was echt nerveus. Al die dingen samen maakten me week. Maar, het was “The Voice”; de jury hoort alleen een stem..

Wil jij de gunfactor voor je laten werken?

Eenvoudig. Wees echt, wees eerlijk, wees authentiek. Laat iets van je oprechte gevoel zien.

So easy….

Leren? Hoeft niet, als je in staat bent om echt te zijn, dan heb je m al te pakken. Maar sommige mensen zijn een beetje bang om zichzelf te laten zien. Jammer, want dan werkt de gunfactor veel minder.

Ervaring opdoen met echt zijn? Dat kan wel. Tijdens een training „Authentiek Presenteren”.

Meer weten? 06-30468339 of info@custerscoaching.nl ofhttp://www.authentiekpresenteren.eu

Ga, voor de X-factor! ook jij hebt die…