Contact? 06-30468339 of info@custerscoaching.nl
Bestellen

Blog

Presenteren zoals Andre Rieu

Hij was er weer.. Onze Andre. Uniek en altijd vrolijk. Meeslepend..

Hij was op TV. Het kroningsconcert van vorig jaar werd uitgezonden. En ja, ik wilde hem zien!

Ik heb Andre Rieu een aantal keren life gezien. Ook in Maastricht, waar hij vandaan komt en ik ook. Voor een thuispubliek. Maar het opvallende is dat voor welk publiek Andre ook optreedt, hij altijd een laaiend enthousiaste menigte mee laat deinen, laat dansen en zingen.

Wat doet Andre?

1) Andre is altijd uitstekend voorbereid. Ik weet dat hij vooraf goed onderzoekt welke liedjes het publiek kent in de omgeving waar hij speelt. Welke dagelijkse liedjes zijn er, wat vinden de mensen leuk enz. Dat weet ik, omdat zijn show in Duitsland vol zat met typisch duitse liedjes, kinderliedjes, schlagers enz. Op die manier weet Andre dat zijn publiek heel graag mee wil zingen.

 

2) Andre zorgt voor een mooie entourage. Er is geen orkest waar ook ter wereld waar het uiterlijk van de artiesen, maar ook het toneel en de decors zo goed en tot in de puntjes verzorgd zijn. Denk eens aan het decor dat hem bijna failliet maakte (kasteel Schonbron).Hij neemt ons als publiek daarmee heel serieus.

 

3) Andre is enthousiast, vriendelijk en opgewekt, hij maakt grapjes, hij sprankelt, het plezier is te zien aan hem en aan zijn artiesten. Als ik Andre zie en hoor, dan wil ik vooral op gaan in zijn muziek.

 

4) Andre luistert naar zijn publiek. Hij voelt aan wat er gebeurt in het theater of (heel vaak treedt hij buiten op) buiten. Hij speelt in op het publiek en kan ze daarom altijd meenemen.

 

5) Andre gunt anderen hun roem. Hij zal altijd vriendelijk zijn voor zijn zangers en zangeressen, ze goed introduceren. Hij is loyaal. Zijn loyaliteit zorgt ervoor dat zijn publiek ook loyaal is aan hem. Toen hij behoorlijk ziek was en maandenlang niet kon optreden bleven zijn fans hem trouw.

 

Andre weet kortom wat wij , als publiek, nodig hebben om er een echt feestje van te maken. Het orkest van Andre bestaat uit 50 (en soms zelfs 60) mensen. En toch kan hij niet zo maar ziek worden en een vervanger bellen. Het orkest is niet compleet zonder Andre. Andre is een merknaam geworden. Als jij je wilt presenteren en je doet daat op geheel eigen wijze en je zorgt ervoor dat je publiek blij is met hetgeen jij vertelt, dan ... kun je de wereld veroveren.

Wil je ook de "wereld veroveren" of misschien eerst een podium veroveren..? Dat kan, je kunt je opgeven om de training Authentiek Presenteren te volgen:

http://www.authentiekpresenteren.eu/kalender.php

Applaus volgt dan vanzelf..