Contact? 06-30468339 of info@custerscoaching.nl
Bestellen

Authentiek Presenteren

De training Authentiek Presenteren is voor ondernemers en professionals die eraan toe zijn om zich verder te ontwikkelen. In een kleine, vertrouwde groep oefen je met ‘op het podium staan’. Je leert en ervaart hoe je ruimte inneemt en oog in oog met je publiek staat – terwijl jij ontspannen je verhaal vertelt.

Laat jezelf zien en zet een stap vooruit in je bedrijf of carrière!

 • Voor ondernemers, ZZP’ers en professionals
 • Die hun expertise niet goed voor het voetlicht durven te brengen
 • Daardoor soms kansen missen op promotie of klanten
 • Die nu willen zeggen: hier ben ik
 • Oefenen zonder druk op de ketel (je collega of manager kijkt niet mee!)

De training Authentiek Presenteren is voor ondernemers en professionals die eraan toe zijn om zich verder te ontwikkelen. In een kleine, vertrouwde groep oefen je met ‘op het podium staan’. Je leert en ervaart hoe je ruimte inneemt en oog in oog met je publiek staat – terwijl jij ontspannen je verhaal vertelt.

Meld je hier aan

Als jij dit leest, is de kans groot dat je opziet tegen het geven van een presentatie

Je bent goed in je vak. In je hart wil je niets liever dan iedereen erover vertellen.

Maar je durft niet. Als je gevraagd wordt voor een praatje, schuif je snel je collega naar voren. En wanneer ze je toch ergens voor weten te strikken, ga je er met angstzweet en bibberknieën heen – als je al geen uitvlucht verzint.

Niemand weet hoe goed je bent en wat jij in je mars hebt. De directie niet, je collega’s niet. En je doelgroep al helemaal niet – die wordt geen klant van je omdat jij onzichtbaar voor ze bent.

Misschien geef je al trainingen maar vind je het diep van binnen elke dag nog steeds doodeng om voor een groep te staan.
 

Met workshops of lezingen geef je een enorme boost aan je bedrijf of carrière

Hoewel je er nu misschien nog mee worstelt, is het wel degelijk (ook voor jou!) mogelijk om ontspannen een presentatie te geven. Dan wordt je werk veel interessanter en uitdagender, genereer je meer inkomsten en kom je leukere klanten tegen. Je kunt dan bijvoorbeeld wel een (grote) groep mensen aansturen. Of een lezing over je expertise geven en workshops aan je repertoire toevoegen.
 

Je mist het vertrouwen om voor een groep te staan

Veel mensen leggen zichzelf echter een enorme druk op. Daardoor maken ze het (onnodig) moeilijk voor zichzelf. Ze vinden het zó spannend om voor een groep te staan dat ze zich volledig vastbijten in de inhoud. Misschien doe jij dat ook wel.

Aan de ene kant is dat heel begrijpelijk. Je bent immers inhoudelijk deskundig, daar ligt precies jouw kracht. Aan de andere kant is het echter ook een enorme valkuil. Want juist doordat je je verschuilt achter je kennis, wordt het eng om ermee naar buiten te treden.

Je bent uren bezig met het maken van PowerPoints. Met zo’n presentatie hoop je de aandacht van jezelf af te leiden. ‘Mensen kijken dan naar het plaatje en niet naar mij,’ denk je misschien.

Stel, je krijgt een vraag die je niet verwacht. Sta je dan met je mond vol tanden? En wat doe je als er geen katheder is waarachter je kunt wegkruipen?

Natuurlijk is het belangrijk om je inhoudelijk goed voor te bereiden op je presentatie. De structuur moet kloppen, net als de feiten die je wilt vertellen.

Vertrouwen in eigen kunnen is echter het allerbelangrijkst. Als jij jezelf kunt zijn voor een groep, zul je altijd en overal je verhaal kunnen doen. Daar heb je geen ingewikkelde PowerPoint of katheder voor nodig.
 

Dat vertrouwen doe je op in deze training

In de training Authentiek Presenteren leer je hoe je zelfverzekerd jezelf in het openbaar presenteert en anderen overtuigt met je verhaal. De training duurt slechts één middag en ik kan je verzekeren dat ook jij leert om over je (spreek)angst heen te komen. Je bent echt niet de enige die hiermee worstelt – en zeker niet de enige die zich hieraan ontworstelt.

 • Ik voel me nu veel meer op mijn gemak en maak me niet langer zenuwachtig als ik een presentatie moet houden, ik verheug me er nu zelfs op.
 • Door bepaalde oefeningen lukte het me om negatieve gedachten en ervaringen door positieve gedachten te vervangen.
 • Door heel veel korte, verrassende oefeningen leerden we om een beter contact te maken met het publiek en ons niet uitsluitend te focussen op de inhoud.
 • Nu, een half jaar later, mag ik concluderen, dat ik helemaal afgerekend heb met mijn presentatieangst.
 • Spanning en inspanning hadden plaatsgemaakt voor trots en ontspanning.
   

Wat ga je leren?

Je gaat onder meer deze belangrijke zaken ontdekken en ervaren:

 • Waardoor stress wordt veroorzaakt – zodat je er niet meer van schrikt (het is gewoon een teken dat je lichaam goed functioneert). Voor veel deelnemers is dit een enorme eyeopener die al voor veel ontspanning zorgt. Stressgevoelens kunnen hierdoor zomaar oplossen.
 • Wat jouw grootste belemmering is bij het ontspannen spreken in het openbaar. Misschien is het een verrassing voor je wanneer ik je vertel dat dat níet je publiek is? Je leert natuurlijk ook hoe je die belemmering overwint – door vrede te sluiten met jezelf en jezelf ten volle te accepteren.
 • Waarom het zo ontzettend belangrijk is om contact te maken met de mensen die tegenover je zitten of staan. In het begin kan dat eng zijn. Maar je gaat ervaren dat jij door 100% in het ‘hier en nu’ aanwezig te zijn veel meer impact hebt met je verhaal.
   

Dit levert deelnemen aan de training je op

Eindelijk durf jij jezelf te laten zien. Op je werk en – als het moet – op het podium. Je draait er je hand niet meer voor om. De kans is groot dat je het zelfs leuk gaat vinden! Want als jij diep van binnen weet wat je waard bent, zul je ook de erkenning krijgen die je verdient.

 • Je pakt promotiekansen als projectleider omdat je nu wel de afdelingsvergadering durft te leiden. Je werk wordt weer superuitdagend.
 • Je bent ZZP’er en groeit door met je bedrijf omdat je eindelijk workshops durft te geven.
 • Je bent directeur en met een perfecte presentatie weet je de raad van bestuur te overtuigen van jouw prestaties.
 • En, welke stap ga jij zetten?

 

Locatie: Zeezicht, Bakkum of andere toplocatie

De training vindt plaats op een prachtige locatie aan zee in het Noord-Hollandse Bakkum. Het OV brengt je tot aan de deur. Je zult ervaren dat deze locatie ervoor zorgt dat je met een relaxt gevoel de workshop ingaat. Natuurlijk kun je tussendoor ook even een frisse neus halen op het heerlijke privéterras dat aan het strand grenst.

De ruimte waarin we aan het werk gaan, beschikt over een klein podium. Daar hoef je niet van te schrikken, want we bouwen het langzaam op. Je hoeft niets te doen vóór je er klaar voor bent.
 

Datum & tijd & investering

De training begint om 13.00 en eindigt om 17.00 uur.
Je traint ca. vier uur. Daarna geniet je van een gezamenlijke maaltijd, bij mooi weer op het (prive)terras op het strand

Deze training is superintensief en vergelijkbaar met andere trainingen van twee volle dagen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat je topresultaten behaalt in heel korte tijd!

De investering van jou is €299,- ex btw. Je kunt er ook voor kiezen om in twee termijnen te betalen. De eerste termijn bij inschrijving €179 ,- (ex btw) en de tweede termijn van €159,- (ex btw)  na de training.

 

Je trainer is Marie-Jose Custers

Laten zien wie je bent en wat je kunt?

 

Mijn naam is Marie Jose Custers. Ik begeleid ambitieuze mensen bij het nemen van de juiste beslissingen in hun werk en leven. Ik help hen aan een actieplan dat werkt. Laten zien wie je bent en wat je kunt is dan natuurlijk heel belangrijk. Presenteren hoort daarbij.

Hoe zou het voor je zijn wanneer je:

 • Gemakkelijk voor een groep durft te presenteren? (misschien wel leuker dan je denkt!)

 • Weet wat je uitstraalt en hoe je over komt.

 • En hoe je authentiek kunt blijven voor een publiek.

 • Zonder stress en helemaal jezelf.. kunt vertellen wat jij wilt.

Dat kan echt allemaal. Dat jij dat nu nog niet kunt, is absoluut geen belemmering. Integendeel. Als jij eenmaal weet wat je te bieden hebt, zul je ook in staat zijn om je overtuigend te presenteren. Als je daar eenmaal op durft te vertrouwen, kun je ook uitgroeien tot een zelfverzekerde presentator.

Het belangrijkste is dat je weet wat jij over wilt brengen en wat bij jou past. Je wil vooral jezelf blijven voor een publiek. En ja, dat kun jij ook!

 

Een stevige trainer met een zachte G

Geboren en getogen in Limburg werd ik door de liefde naar het noorden gedreven. Mijn leven veranderde radicaal. Mijn oude werk als loopbaanbegeleider moest ik vaarwel zeggen. 

Ik besloot mijn eigen bedrijf te starten. En dat heeft goed uitgepakt! Sinds zeven jaar heb ik een bloeiende praktijk voor loopbaancoaching. Ik merkte dat mijn klanten moeite hadden om zichzelf te presenteren. Of dat nu voor een publiek was, of in een vergadering, ze hadden gewoon last van stress. Omdat ik in mijn loopbaan heel veel presentatie-ervaring heb opgedaan (ook internationaal), besloot ik om een training te maken die goed werkt. En dat heb ik geweten... De trainingen waren zo populair dat ik er een aparte website van heb laten maken. Sinds drie jaar geef ik maandelijks trainingen in presentatievaardigheden. Op deze manier heb ik al honderden mensen begeleid bij het oplossen van presentatiestress.

Klanten die bij mij komen trainen waarderen mijn aanpak. Ik presenteer zelf ook authentiek en spontaan. Ik durf te laten zien wie ik echt ben, met foutjes en al. Mijn zachte G is ook duidelijk aanwezig. Ik ben doortastend en heb een schat aan ervaring. Daardoor kan ik heel snel inschatten hoe ik mijn klanten naar een succesvolle presentatie kan leiden. Klanten trefzeker naar een ontspannen, authentieke presentatie leiden is mijn doel.

Ervaring waar jij van profiteert:

Ik ben aangesloten bij verschillende zakelijke netwerken in de regio Noord-Holland. Daar zie en geef ik voortdurend presentaties. Ik school mezelf bij en daag mezelf uit om steeds meer te leren. Ik streef ernaar om mijn klanten hiervan zoveel mogelijk te laten profiteren. Het is voor mij een groot plezier om mensen een stap vooruit te brengen.

Wil je eens met me praten?

Ik nodig je van harte uit om contact met mij op te nemen. Dat kun je doen door een mail te sturen naar info@custerscoaching.nl of bellen 06-30468339

 

Maximaal 14 deelnemers


Deze training staat open voor maximaal 14 deelnemers. Dat aantal heb ik bewust gekozen. De groep is dan klein genoeg om een veilige omgeving te creëren, waarin je elkaar kunt vertrouwen. En ik wil jou en de andere deelnemers ook graag zinvolle feedback kunnen geven. Daarnaast is de groep groot genoeg om ook echt te oefenen met hoe het is om voor een publiek te staan. De training geeft je zo een levensechte ervaring die je echt kunt meenemen naar de praktijk.

Het betekent dus ook dat je er op tijd bij moet zijn met je aanmelding. Ik ga absoluut niet over de grens van 14 heen. Want ik wil dat jij een superleerervaring hebt. Alleen zo kan ik er voor instaan dat je echt in één middag leert presenteren!

Bonussen

1) In een individuele 1-op-1 sessie aan het einde van de training krijg je mijn persoonlijke en deskundige feedback op de presentatie die je deze middag hebt gegeven. Ik zie haarscherp waar jouw grote kracht ligt en hoe jij (nog beter) in contact kunt komen met je publiek.

2) Een heerlijke maaltijd waarmee we jouw succes vieren en gezamenlijk de middag afsluiten. Je komt bij van de (ongetwijfeld enerverende) training en wisselt in een ontspannen sfeer ervaringen uit met de andere deelnemers

3) Je krijgt een praktische hand-out met alle toptips die ik voor je heb verzameld. Handige adviezen die je nog eens na kunt lezen wanneer je voor een presentatie staat.

4) Na afloop van de training bied ik je bovendien een kortingsbon. Daarmee krijg je tot 20% korting als je besluit een vervolgtraining of een individuele training bij mij te volgen. (Nu ik je een beetje ken, kunnen we ook veel sneller schakelen – een vervolgtraining levert je dus nog meer op!)

5) E-mailcoaching op het moment dat jij het nodig hebt. Heb je eindelijk de knoop doorgehakt en ga je die presentatie of workshop daadwerkelijk geven? Ik nodig je graag uit om nog een keer met mij te sparren. Stel mij je vraag, of leg mij je probleem voor. Dat kun je doen via e-mail en je krijgt binnen 48 uur antwoord. Je krijgt mijn feedback en ondersteuning zodat je zelfverzekerd aan het werk gaat.

6) Een certificaat van deelname op aanvraag. Dit is handig als je gaat solliciteren of als je wilt laten zien dat je gewerkt hebt aan je presentatievaardigheden.
 

Heb je meer informatie nodig?

Als je vragen hebt over de training of eerst nog wat meer informatie wilt, neem dan gerust contact met me op. Dat kun je doen door een mail sturen naar info@custerscoaching.nl of te bellen naar 06-30468339 Je krijgt altijd binnen 48 uur antwoord.

PS Het kan zijn dat deze training op dit moment voor jou nog een brug te ver is. Dat je het nog te eng vindt, oefenen in een groep. Als je toch blijft zitten met die tweestrijd – niet durven, wel willen – wijs ik je graag op de SOS sessie. Een dienst die ik speciaal ontwikkeld heb voor mensen met grote spreekangst.

Wat zeggen mijn klanten over de trainingen

“ Mijn presentatie-angst hield me tegen om te starten met het geven van mijn eigen tekenworkshops. Ik wilde mijn blokkade om voor groepen te staan overwinnen.Marie José had voor mij precies de juiste insteek: waar ben je met je aandacht als je voor een groep staat? We hebben daarmee geoefend in een kleine groep, dat werd rustig opgebouwd en dat werkte heel goed. De vervolgtraining gaf me hele praktische handvatten voor de voorbereiding van mijn presentatie. En wederom oefenden we het presenteren. De workshop “authentiek presenteren” leverde me op dat het grootste deel van mijn blokkade opgeheven was en ik mijn eerste workshop meteen plande... De workshop “authentiek presenteren en improviseren” leerde me om stevig voor de groep te staan, me goed voor te bereiden en zelfs plezier te krijgen in vertellen van mijn verhaal voor een groep! Ik waardeer de professionele en prettige manier waarop Marie Jose de trainingen geeft zeer! ”

Miranda Nell, tekentherapeute (i.o.)