Contact? 06-30468339 of info@custerscoaching.nl
Bestellen

Testimonials

Door de jaren heen heb ik talloze mensen mogen helpen om hun presentatie angsten te overwinnen. Van kleine zelfstandige ondernemers tot directeuren van (middel)grote bedrijven, allemaal hebben ze met veel plezier en bijbehorend resultaat één of meerdere trainingen bij mij gevolgd. Hieronder vind je een kleine greep uit de vele testimonials die ik laatste jaren heb mogen ontvangen.

Authentiek Presenteren

“ Ik ben heel enthousiast over de training. Ik voel mezelf veel zekerder. Maandag moest ik voor een interne training een korte presentatie van 5 minuten voorbereiden. Ik was als laatste aan de beurt waardoor de spanning hoog opliep. Dit was voor de deelnemers nauwelijks te zien kreeg ik terug. Ook zakte de spanning na de eerste 2 dia's. Het was een positieve ervaring. Fijn! ”

Ruth van Dam, trainer

“ Ik heb vandaag mijn eerste presentatie gehad na de training die we in april gevolgd hebben en ik ben zo ontzettend blij met hoe het ging! Voor de eerste keer ooit had ik bij een belangrijke presentatie (waarbij o.a. het bestuur van het bedrijf aanwezig was) geen hart in mijn keel en overslaande stem meer! Hoewel ik nog steeds zenuwachtig was vooraf, zaten de zenuwen me niet meer in de weg tijdens de presentatie doordat ik de zenuwen nu kon accepteren. Ik kreeg achteraf ook een aantal complimentjes, dus dat was super! Dit had ik nooit gekund als ik tijdens de training niet o.a. het vertrouwen had opgedaan dat ook als ik zenuwachtig was, dit niet meteen betekende dat ik die zenuwen ook mee hoefde mee te nemen in de presentatie! Marie Jose bedankt voor alle tools die ik bij jouw training heb geleerd en de andere cursisten ook ontzettend bedankt voor het scheppen van de veilige ruimte om te oefenen!! ”

Jenny, Hendriks

“ Ik wil(de) graag tijdens het presenteren minder last van mijn zenuwen hebben, meer in het moment zijn en meer kunnen genieten van het presenteren. Marie-Jose begon haar les met hele basic technieken van contact maken. Tijdens deze basisoefeningen was het de bedoeling dat er zoveel mogelijk stress zou ontstaan en dat je je ervan bewust wordt welke 'tekstwolkjes' oftewel gedachtes en twijfels je kunt hebben tijdens het presenteren. Als je je hiervan bewust bent, kun je dit wanneer je daadwerkelijk gaat presenteren gemakkelijker naast je neer leggen. De oefeningen werden steeds meer opgebouwd; tot het uiteindelijk het daadwerkelijk spreken voor een publiek. Bij elke overstap kon je datgene meenemen wat je in de vorige sessie had geleerd. Ik heb geleerd meer 'present' oftewel in het moment te zijn. En hoe vaker je presenteert, des te makkelijker het wordt. Een bijzondere ervaring! ”

Sofie Kerklaan, journalist

“ We hebben nog even contact gehad na de training Authentiek Presenteren van november j.l. over de presentatie die ik in december mocht geven. Ik ben blij dat ik je nog even gebeld heb! Het ging goed! De presentatie ging vloeiend, duidelijk verstaanbaar voor iedereen (geen hick-ups) en ik had de indruk dat iedereen geïnteresseerd luisterde. Aan het eind werd nog een aantal vragen gesteld, en dat ging ook goed. De techniek werkte overigens prima…en het aantal sheets paste goed met de tijd die ik ter beschikking had. Dank je nogmaals voor de hulp bij de voorbereiding; ik verheug me op de vervolg cursus op 3 februari! Anne S. ”

Anne S., advocaat

“ Ik heb geen problemen om voor een groep te staan, maar omdat ik de komende tijd regelmatig presentaties/trainingen wil gaan geven is het voor mij belangrijk dat mijn boodschap nog beter aankomt. Een mooie bonus zou zijn als mijn training of presentatie door mijn publiek als "natuurlijk" wordt ervaren. Ik heb de training gevolgd en ging er heel open naar toe. Door niet voor de hand liggende, maar zeer effectieve oefeningen worden onbewuste angsten en drempels weggenomen. Hierdoor sta ik nu zeer ontspannen en helemaal als mezelf voor de groep. De training heeft mij een uitstekend fundament gegeven waardoor ik met zeer veel zelfvertrouwen en enthousiasme de komende trainingen en presentaties tegemoet zie. ”

Ron van der Linden, Improovit

“ Ik was op zoek naar een cursus die mij handvatten kon aanbieden om natuurlijker, meer zelfverzekerd en stress-vrij te gaan presenteren, waarbij ik het belangrijk vond dat het geven van de presentatie dichtbij mijn persoonlijkheid moest passen.  Dus vooral niet iemand na-apen, maar  juist vanuit je eigen kracht gaan presenteren. Bij het zoeken op Springtest naar een passende cursus  viel  de cursus 'Authentiek Presenteren' van Marie Jose Custers al heel snel op.  Door de pakkende titel en de hoge waardering van de cursus (9,1) was de keuze snel gemaakt. Tijdens de cursus liet Marie-Jose ons zien hoe belangrijk contact met het publiek is, veelal een grote hindernis bij presenteren, ook voor mij. Zij liet ons zien hoe wij deze stress-situatie kunnen overwinnen door het oefenen van contact, bijvoorbeeld door oogcontact. Dit was een van de moeilijkste oefeningen die aan het begin werd uitgevoerd, maar wel een met grote positieve impact. De oefeningen erna, vooral gericht op het spreken voor het publiek,  werden hiermee een stuk natuurlijker en gemakkelijker. Ik voelde hoe belangrijk het is om binding te hebben met  het publiek.  Gedurende de cursus ervoer ik hoe het steeds leuker en uitdagender  werd om voor het publiek te gaan staan om iedere oefening uit te werken.  Centraal bij de oefeningen was de excellente, humoristische uitleg en feed-back van Marie-Jose, die me hielpen om iedere oefening op een hoger niveau uit te werken; handvatten die ik tevens zal meenemen als bagage voor de volgende presentatie en zelf expressie in de 'real-world'. Het resultaat vond ik verbluffend. Vooraf had ik niet gedacht dat een 4-urige cursus zoveel impact kan hebben. Maar omdat Marie-Jose snel tot de essentie kon doordringen, en je in het gehele proces begeleidt, was het eindresultaat uitstekend. De nazorg  was tevens uitstekend. We konden na de cursus uitgebreid en heerlijk aan tafel gaan, waarbij we nog even konden napraten zowel met Marie-Jose als met mede-cursisten. Kortom, ik ben zeer tevreden met deze cursus. Ik ben er ook van overtuigd dat deze cursus mij op een hoger niveau zal brengen in mijn pad van persoonlijke ontwikkeling. ”

Zakaria al Azhar, Actuaris.net

“ “ In een paar kernwoorden: duidelijk, waardevol, authentiek, openbaring, vrolijk, stimulerend, uitdagend, enthousiast, professioneel, doeltreffend” ”

Marina v. H. , dagvoorzitter

“ “Spreken in het openbaar, en met name onvoorbereid, en daarbij in het middelpunt staan was voor mij een opgave. De training heeft datgene gedaan om mij daar gemakkelijker mee om te gaan. Dat leverde mij meer zelfvertrouwen op en verlaagde voor mij de drempel om contacten te leggen. Ik ben er erg blij mee!” ”

Bastiaan G. , architekt

“ “Na een vervelende ervaring tijdens een andere training waar ik een pitch van 1 minuut moest besloot ik deze training te volgen. Ik was op zoek naar handvaten waardoor ik mijn verhaal overtuigend zou kunnen brengen. De vraag was: geef mij handvaten of ingrediënten waarmee ik met meer zelfvertrouwen mijn publiek kan boeien. Spelenderwijs zijn we in allerlei situaties gebracht waardoor we primair moesten reageren. Dit was niet altijd even gemakkelijk. Ik heb hierdoor beter leren kijken. Ook in kleine bijeenkomsten heb ik dit nu als prettig ervaren. Wat ik grappig vond was dat iedereen in haar of zijn betoog de comfort zone probeerde op te zoeken. Ik heb al meteen in kleine bijeenkomsten mogen ervaren dat vooral het kijken mij een comfortabel gevoel geeft. Daarnaast ben ik me meer bewust van mijn gedrag ( lees houding) tijdens gesprekken. Ik heb me meteen ingeschreven voor de volgende training!” ”

Hans Dashorst , de restaurantcoach

“ Ik heb springest ingevuld! Ik vond het een super ervaring en heb er veel aangehad. Ik heb vooral meer vetrouwen en ben me meer bewust van de spanning in mijn lijf en kan er dan ook direct iets aan doen. Tijdens de training kreeg ik feedback van de deelnemers en gaf je tips, alleen doordat ik zo het het moment zat, had ik het fijn gevonden om het even op te schrijven. zodat ik het had terug kunnen lezen, bijvoorbeeld als power boost voor m'n volgende presentatie. Je gaf aan het einde van de sessie een paar boeken als tip. ”

Rosalie Smit, Duidelijkcommunicatie

“ Presenteren loont! Ze zeggen wel eens dat je een boek nooit mag beoordelen aan de hand van het omslag. En dat zou in dit geval ook niet helemaal eerlijk zijn aangezien ik het omslag van dit boek zelf heb ontworpen. Gelukkig heb ik „Presenteren loont” van Marie José Custers aandachtig gelezen en kan ik met recht zeggen dat haar debuut als schrijfster zeer veelbelovend is. Als presentatietrainer weet Marie José als geen ander wat spreken in het openbaar kan doen met mensen. Klotsende oksels, knikkende knieën en slapeloze nachten; het is eerder regel dan uitzondering. In het boek legt Marie José uit waar deze lichamelijke reacties vandaan komen en verschaft de lezer tips en technieken om deze de baas te worden. Aan de hand van leuke anekdotes en voorbeelden uit zowel haar eigen leven als dat van publieke figuren als Barack Obama en de paus breekt Marie José het hele proces in kleine overzichtelijke stukjes die lekker weglezen. Voor je het weet heb je het uitgelezen en ben je al een heel eind op weg van stress naar succes. De cursus Authentiek presenteren blijft nog steeds de beste manier om je klotsende oksels droog te leggen en die knikkende knieën in bedwang te krijgen. Dit boek geeft je echter direct meer vertrouwen in je volgende optreden als publiek spreker in welke vorm dan ook en verstevigt de rol van Marie José als expert op het gebied van presenteren. Presenteren loont geeft je in een uur lezen een schat aan direct toepasbare tips en technieken en is een absolute aanrader voor elke professional die op ziet tegen presenteren of spreken in het openbaar. ”

Mike Bakker, Inventic

“ Voordat ik aan de training Authentiek presenteren meedeed, ging ik elke vorm van spreken in het openbaar uit de weg. Toen mij werd gevraagd om voor mijn werk een presentatie te geven, besloot ik dat het tijd werd om mijn angst te overwinnen. Marie José helpt je door middel van korte unieke oefeningen van je spreekangst af, gedurende de training voel je je zelfvertrouwen groeien. Door deze training ben ik in staat mezelf beter te profileren, en ik ben hierdoor als mens gegroeid. Het is een ervaring die je echt moeten hebben meegemaakt, je leert kanten van jezelf kennen, waarvan je niet wist dat je ze had. Silvia, P&O adviseur ”

Silvia, P&O adviseur

“ Voor onze vereniging wilden we een passende training presenteren geven. Dat is de reden waarom ik zelf eerst naar de Experience ben gegaan. Het was een super training. Er waren grote verschillen tussen de deelnemers, maar iedereen zag je groeien naar een veel hoger niveau van presenteren. Ik ben overtuigd. We hebben Marie-Jose ingehuurd voor onze landelijke ledendag! ”

Arnold H., bestuur vereniging

“ Afgelopen weekend stond ik 2x voor een groep van 50 deelnemers aan een studiedag. Ik heb voor het eerst probleemloos voor deze groep gestaan.. De verdieping die je bood tijdens de training presenteerde zich tijdens het spreken! Nogmaals mijn dank Marie-Jose!! ”

Elbert-Jan van Zetten, SenZCoaching

“ Voordat ik inschreef heb ik uitgebreid contact gehad met Marie-Jose. Ik wilde zeker weten dat ze kon waarmaken wat ze belooft. Ik heb ook van andere trainingsbureaus informatie ontvangen. Uiteindelijk heb ik ingeschreven, omdat ik vooral op zoek was naar een training die me af zou helpen van de stress. En dat is gelukt. De volgende dag moest ik presenteren en ik kreeg zoveel complimenten. Ik had er echt plezier in... Nog nooit vertoont. Gelukkig, want ik moest een drempel nemen vanwege de prijs. En... jawel, deze training is zijn geld echt waard! Bedankt Marie-Jose, ik ga je aanbevelen. ”

Liandra Benschot, ondernemer

“ “Marie-José weet je als deelnemer direct op je gemak te stellen. Eerst inventariseert ze je verwachtingen en die worden ook verder behandelt. De training begint met oefeningen die je niet direct verwacht maar die wonderlijk genoeg wel zeer goed werken. Ik vond de sfeer zeer goed en Marie-José een zeer prettige coach. Het is echt aan training om te volgen als je wel eens voor een groep staat en je wat nieuwe tips en trics wilt leren of als je over een bepaalde drempel heen moet.” ”

Janke Papa, het Plan

“ “Het is een kort en krachtige praktische training, zonder theorie, maar door het oefenen en de directe positieve feedback voel je dat je de zenuwen goed onder controle krijgt - en dit geeft zoveel vertrouwen dat ik met veel meer plezier mijn presentatie zal doen.” ”

Corine Geelhuijzen, Kunlun

“ “Fantastische ervaring, heel praktisch, flinke "boost" voor je zelfvertrouwen. Jammer dat ik hier niet eerder aan heb mee gedaan. ” ”

Robèrt Blaeke, RODEMA Engineering

“ “Als zeer ervaren presentator heb ik op uitnodiging deelgenomen en ik moet zeggen het was zeer leervol! Vol met tips en trucs die mij kunnen helpen in de toekomst.” ”

Ronald Kooij, De Lachspiegelcentrale

“ Ik heb Marie-Jose leren kennen in haar presentatie-training. Bewonderenswaardig hoe zij in slechts een dagdeel ook mij als ervaren trainer nog een paar handige kneepjes in het vak heeft weten bij te brengen. Vooral voor diegenen die moeite hebben voor een groep te spreken kan ik deze training van harte aanbevelen. En niet in de laatste plaats door de plezierige en persoonlijke aanpak van Marie-Jose. ”

Jeroen Engelaer, Proficiency

“ Een tijdje geleden las ik in een van de nieuwsbrieven van CustersCoaching over de workshop authentiek presenteren.Presenteren doe ik als leerlingbegeleider regelmatig voor leerlingen en ouders. In grote teamvergaderingen  iets vertellen kost me echter moeite. Ik weet precies wat ik wil en moet vertellen, maar voel me nét niet ontspannen. Dit heeft te maken met de groep die dan tegenover me zit. Ik heb dan ook de wildste rampenscenario's in mijn hoofd. Niemand die het ziet of er iets van zegt, maar ik voel het des te meer. De workshop “authentiek presenteren” kwam dus als geroepen. Gespannen ging ik ernaar toe. De nacht van te voren heb ik in mijn dromen allerlei presentaties gegeven. In deze workshop ging het precies anders dan wat ik gewend ben, geen feedback, geen leerpunten, maar vertrouwen op jezelf.  Een vertrouwen dat door de opmerkingen van Marie José én de groep steeds groter werd. En ... de volgende dag kon ik het meteen in praktijk brengen.Het was wonderlijk, vanuit mezelf gaan staan, en gewoon beginnen .. het ging erg gemakkelijk, ik hoefde ook niet naar de goede woorden te zoeken.En... het belangrijkste: ik stond er zonder stress of hartkloppingen. Enkele weken later heb ik daarom ook ingeschreven voor deel 2. Deze workshop gaat over het goed inleven in de groep die je voor je hebt. Als je dat goed kan, dan scheelt dat enorm in de voorbereiding. Ook in een woord TOP! Ik kan beide workshops van harte aanbevelen ! ”

Ria Bouhuisen, leerlingbegeleider

“ Goede workshop ! Heel leerzaam. Zaken als content kun je meestal met gezond verstand nog wel samenstellen, maar de rest van een presentatie vindt plaats op een geheel ander niveau. Hier kan je met de ratio helemaal niet komen. Jij hebt ons daar op een geheel andere manier naar toe geleid. Dat is bijzonder ”

Roelien Reinders, www.trancemissie.eu

“ Ik ben heel erg blij met de feedback die ik gekregen heb. Ik ga zeker met de tips en adviezen aan de slag! Ik vond de workshop zeer de moeite waard. Ik heb echt mijn presentatie-angst overwonnen. De opbouw vond ik erg goed. Vandaag (een dag na de workshop) heb ik al heel veel anderen aangeraden om deze workshop ook te gaan doen ! Chapeau ! ”

Sandra Bergmans,

“ Ik heb twee maanden geleden de workshop "authentiek presenteren" gevolgd, omdat ik altijd moeite had om het woord te nemen tijdens een vergadering. Het was een heel bijzondere ervaring om in een heel korte tijd zo heel anders voor een groep te staan. Aan het einde van de ochtend voelde het veel beter. Kort na de workshop "authentiek presenteren" overleed mijn moeder. En wat niemand van mij ooit had verwacht gebeurde.. Ik sprak tijdens de uitvaartdienst alle aanwezigen toe. Het was heel druk, maar doordat ik het geleerde in de praktijk kon brengen kon ik mijn eigen woorden vinden en zeggen wat ik belangrijk vond. Mijn familie stond klaar om, indien nodig, het van me over te nemen, maar dat was niet nodig ! Het was heel belangrijk voor me dat ik dit kon doen voor mijn moeder en de workshop "authentiek presenteren" heeft zijn waarde dubbel en dwars bewezen. ”

Gerda Wientjes,

“ Omdat ik mijn eigen bedrijf aan het opstarten ben, is het belangrijk om meer naar buiten te treden. Ik wil daarbij graag mezelf blijven en professioneel over komen. Marie-Jose is een echte inspirator, haar manier van werken is heel natuurlijk en ongedwongen. Je leert geen trucjes, maar je leert omgaan met de aandacht die je krijgt. De workshop "authentiek presenteren" was een eye-opener. Ik leerde mezelf blijven tijdens een presentatie en mijn onzekerheid was weg ! ”

Mira, eigenaar wellnesbedrijf

“ Afgelopen vrijdag heb ik de training Authentiek Presenteren van CustersCoaching gevolgd. Ik kan iedereen aanbevelen de training de volgende keer ook te volgen. Gisteren moest ik mezelf ergens anders onverwachts presenteren en ik heb echt gemerkt hoe ontspannen het me nu afging. En dat zonder het aanleren van trucjes; het werkt echt! ”

Yolanda van der Arend, Businesssquaire

“ De training "authentiek presenteren" volgen, voelde voor mij als een hoge drempel. Ik wilde de uitdaging aan gaan ! Marie-Jose heeft ons tijdens de workshop op een heel relaxte manier en met veel vertrouwen geleerd om voor 'n groep te staan en een presentatie te geven. Ik kan nu rustig . zelfverzekerd en doeltreffend een groep toespreken, zonder in paniek te raken. Kort na de workshop moest in voor mijn werk een groot evenement begeleiden. Ik voelde mij een stuk zekerder door de training van Marie-Jose. Ik was verbaasd over het verschil voor en na de training ”

Marja, marketing manager

“ Ik heb de training ruim een jaar geleden gevolgd, omdat ik veel voor groepen moet staan en daar altijd onzeker over was. De cursus heeft me enorm goed gedaan. Ik heb daarna nog twee individuele sessies gevolgd bij Marie-Jose en dat alles heeft er toe geleid dat ik me zoveel zekerder ben gaan voelen. Ik durfde op zoek te gaan naar een relatie. Dat heeft ertoe geleid dat ik nu al 11 maanden stevige verkering heb... Onverwacht resultaat, maar de training heeft het balletje doen rollen ! ”

Wendy, docente

“ Mijn presentatie-angst hield me tegen om te starten met het geven van mijn eigen tekenworkshops. Ik wilde mijn blokkade om voor groepen te staan overwinnen.Marie José had voor mij precies de juiste insteek: waar ben je met je aandacht als je voor een groep staat? We hebben daarmee geoefend in een kleine groep, dat werd rustig opgebouwd en dat werkte heel goed. De vervolgtraining gaf me hele praktische handvatten voor de voorbereiding van mijn presentatie. En wederom oefenden we het presenteren. De workshop “authentiek presenteren” leverde me op dat het grootste deel van mijn blokkade opgeheven was en ik mijn eerste workshop meteen plande... De workshop “authentiek presenteren en improviseren” leerde me om stevig voor de groep te staan, me goed voor te bereiden en zelfs plezier te krijgen in vertellen van mijn verhaal voor een groep! Ik waardeer de professionele en prettige manier waarop Marie Jose de trainingen geeft zeer! ”

Miranda Nell, tekentherapeute (i.o.)

“ De cursus "Authentiek Presenteren" was verrassend, creatief, totaal anders dan verwacht. Later een stevig handvat om aan vast te houden als er weer gepresenteerd moet (mag !) worden. TOP ”

Dick van Diepen, eigenaar FAB Kennemerland

“ Ik zag Marie-Jose 'n keer een presentatie geven en dat deed ze zo goed dat ik me meteen heb ingeschreven toen ik las dat ze een workshop "authentiek presenteren" ging geven. Ze maakt de verwachtingen meer dan waar ! De schroom is weg, ik zie er niet meer tegen op en... ik weet er zelfs een beetje van te genieten! ”

Willeke Vrij, grafisch ontwerper

“ Sinds de middelbare school krijg ik het benauwd als ik moet spreken voor een groep mensen. In mijn werk kom ik echter steeds vaker in zo'n situatie terecht. Ik besloot er iets aan te doen en op aanraden van een vriendin volgde ik de korte workshop Authentiek Presenteren van Marie-Jose. Wat mij vooral aansprak was dat er geen gelikte technieken worden geleerd maar je leert vooral jezelf te zijn. En juist dan kom je pas echt authentiek over op de groep ”

Ruud Steur, Florapro

“ Ben je gewend om voor een publiek, groot of klein,  te spreken of kijk je er een beetje tegenop?  Ben jij 1 van de weinige ras-redenaars die het publiek spontaan, ‘out of the blue’,  kan toespreken? Of moet je zoals zovelen zoeken naar de juiste woorden en naar een juiste houding? En wat doe je als er ook nog eens camera’s meedraaien, of wat als juist de techniek je ineens in de steek laat?  In slechts 4 uur helpt Marie José je om je ‘presentatiezenuwen’ de baas te blijven en om mensen te boeien en hen te overtuigen van jouw verhaal. Want als je ook je persoonlijke techniek onder controle hebt, is presenteren nóg leuker om te doen! Concrete tips kun je leren en oefenen in 2 verschillende workshops: Authentiek Presenteren en Authentiek Presenteren en Improviseren. Een waardevolle aanvulling op je persoonlijke ontwikkeling, zowel zakelijk als privé! Van harte aanbevolen door Unicum! ”

Martin Oudshoorn, Unicum Communicatie

“ Nadat ik in het voorjaar deel 1 had gedaan, was er behoefte aan verdieping. Hoe kan ik zo zeker mogelijk worden van de presentatietechnieken, zodat ik daarop terug kan vallen als de zenuwen me parten spelen ? Tijdens de training bleek dat voor de groep staan me eigenlijk weinig moeite kostte. Ik durfde ook iets te presenteren wat me echt aan het hart gaat, toch lijn te houden in het verhaal en contact te houden met mezelf en de andere deelnemers. Marie-Jose stimuleerde me en liet me inzien dat ik, tijdens verschillende opdrachten, in staat ben om een goede presentatie te geven. Een paar oefeningen kan ik thuis ook nog toepassen. Dat is erg prettig, omdat ik verschillende rondleidingen geef aan verschillende soorten groepen. Ik ben blij; alles gaat prima zolang als ik maar contact durf te houden met de groep! Dank je wel Marie-Jose ”

Yvonne Kroon, stadsgids

“ De training "Authentiek presenteren" kan ik van harte aanbevelen. In vier uren zag ik mensen met stress voor presenteren transfrormeren in goede vertellers. Spanning en inspanning hadden plaatsgemaakt voor trots en ontspanning. Een echte aanrader voor mensen die wakker liggen van spreken voor groepen. ”

Clara Overes, directeur BNI Noord-Holland

“ De training van CustersCoaching was heel anders dan ik had verwacht. Ik volg regelmatig trainingen en meestal gaat het over de houding en de inhoud. Het begin van deze training echter was heel verrassend: we keken elkaar stilzwijgend in de ogen. Door heel veel korte, verrassende oefeningen leerden we om een beter contact te maken met het publikek en ons niet uitsluitend te focussen op de inhoud. Verrassend en geslaagd, ik merk meteen al dat ik anders met een presentatie omga! Ik raad elke spreker, met of zonder ervaring, deze training aan. ”

Gerda Nobel SMBO, overnamespecialist

“ Ik was nooit dol op spreken in het openbaar. Als het even kon vermeed ik het. Marie-José nodigde me uit om haar workshop "Authentiek Presenteren" te volgen. Na wat aarzeling ben ik daar op in gegaan en het resultaat was in een woord geweldig. Ik voel me nu veel meer op mijn gemak en maak me niet langer zenuwachtig als ik een presentatie moet houden, ik verheug me er nu zelfs op. Marie-José, ik kan je niet genoeg bedanken. ”

Mike Bakker, Inventic
 

VIP of SOS Sessie

“ Marie-Jose gevraagd om ons als bestuurders te helpen om een presentatie vorm te geven voor 150 ondernemers. Marie-Jose kende ik van de training “Authentiek Presenteren”. Heel veel eye-openers in de sessie van twee uur. Voor Marie-Jose: "Dank voor je ondersteuning het is heel goed gegaan. We kijken terug op een geslaagde avond. Op jouw advies de presentatie ook nog geoefend. Dat scheelt echt alles. Voorbereiding loont." ”

Carina Nan, bestuurder

“ Afgelopen dinsdag én gisteren heb ik mijn presentatie gehouden en de week ervoor een andere in Milaan. Over die van deze week ben ik heel tevreden en ik heb veel gebruik kunnen maken van wat ik bij jou geleerd heb. Nogmaals veel dank hiervoor. Ook van collegae en mensen in de zaal kreeg ik diverse complimenten. Nu ben ik er niet meer zo bang voor en kijk ik met zin uit naar die van volgend jaar. Ik wil het komende jaar input verzamelen, zodat ik volgend jaar een presentatie heb, die nog meer van mij is die er nog wat spontaner uit komt. Graag bereid ik dat t.z.t weer met je voor in een VIP sessie. Dat is goed bevallen! ”

Carla van Slagmaat, HBO opleidingscoordinator

“ Ik kwam bij Marie-José in de opstart-fase van mijn bedrijf. Met concrete vragen die ik had zijn we gericht aan de slag gegaan. Marie-José toonde zich onmiddellijk zeer doortastend en wist de vinger op de zere plek te leggen. Het is ongetwijfeld een echte vakvrouw, geïnteresseerd, scherpzinnig, doelgericht en met nauwgezette aandacht. Vragen over hoe ik mijn producten presenteer en hoe in een zakelijke presentatie (met een Raad van Bestuur) snel voordelen te behalen waren mijn belangrijkste vragen. De methode van de waarnemingsposities die ze hanteerde hebben me helemaal wakker geschud. Het was een 'liftende' ervaring waardoor ik me weer uitgedaagd voel en mijn onzekerheid naar de achtergrond is. Super-bedankt hiervoor, Marie-José! Echt helemaal top ! ”

Karin V., Psycholoog

“ In mijn werk moet ik regelmatig presentaties geven, iets dat ik altijd met plezier doe. Echter, ik was nu gevraagd om tijdens een congres voor 200 mensen te presenteren. Hier heb ik geen ervaring mee en dit maakte mij toch wel zenuwachtig. Op het internet zocht ik daarom naar een goede presentatie cursus en door de goede recensies kwam ik bij Marie Jose uit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin iets sceptisch was. Hoe kan je zoveel leren in een 2 uur durend gesprek? Ik ging open de training in en na 2 uur was ik echt verbaasd. Wat heb ik hier veel van opgestoken! En in een korte tijd! Marie Jose heeft mij geleerd om op een geheel andere manier het presenteren te benaderen. Om uit de traditionele presentatie rol te stappen, waarbij je focussed up je eigen authenticiteit. Heel verfrissend! Ook besteedt zij veel aandacht aan het publiek, wat mij veel nieuwe inzichten heeft gegeven. Zeker een aanrader!! Ik ben erg blij dat ik de cursus gevolgd heb en ik hoop dat ze nog veel meer mensen kan helpen. ”

Sanne van Rennes, Oxylow

“ In verband met de opening van een nieuw bedrijfspand had ik besloten om de opening te koppelen aan fondsenwerving. Tot dan toe ben ik presentaties altijd uit de weg gegaan. Niet omdat ik erg zenuwachtig ben, maar vooral omdat ik anderen voorrang wil geven. Maar dit keer... 500 bezoekers... Omdat ik wilde dat het echt een succes zou worden was ik in eerste instantie op zoek naar een tekstschrijver. Ik dacht dat dat was wat ik nodig had. Via via belandde ik bij Marie-Jose. Ze was duidelijk, ze schrijft geen teksten. Wat ze wel deed; ze stuurde me een aantal vragen die ik thuis invulde en opstuurde en vervolgens kwam ze naar mijn bedrijf om eea met mij door te nemen en live voor te bereiden. Er kwamen emoties bij me los door het verhaal dat ik wilde koppelen aan mijn boodschap voor de sponsoring. Maar ik besefte heel goed dat dit precies was wat mijn verhaal nodig had. Ik heb gesproken, en met emoties... Ik heb er heel veel positieve reacties op gehad en ben blij dat ik haar hulp heb ingezet. Bij een volgende keer zal ik dat zeker meteen weer doen. En... dat raad ik anderen ook aan! ”

Pieter S., eigenaar diverse bedrijven

“ Ik ben accountmanager en geef veel presentaties aan onze klanten. Dat gaat goed, ik weet wat ik wil vertellen en heb geen last van stress. Ik heb wel last van stress als ik aan mijn (overwegend mannelijke) collega;s moet presenteren. Ondanks alle presentatietrainingen die ik jaarlijks krijg via mijn werkgever was dit iets waar ik last van bleef hebben. Zoveel last dat ik op zoek ging naar een oplossing. En zo vond ik Marie-Jose op internet. Eerst heb ik een afspraak met haar gemaakt om eea te bespreken. Ze bleek precies te begrijpen waar ik last van heb.. Haar trainingen zijn er vooral op gericht om af te rekenen met die vervelende stress. We hebben toen een plan gemaakt. Ik zou eerst de groepstraining Authentiek Presenteren doen en vervolgens zou ze naar het bedrijf komen om me daar nog verder te trainen in de omgeving waar het bij mij om gaat. Super. De training was een openbaring. Ze pakt het totaal anders aan dan dat ik gewend was van een presentatietraining. Het ging er niet om wat ik allemaal moet verbeteren. Het ging er vooral om dat ik leerde dat ik mezelf mocht zijn en dat ik echt zelfvertrouwen opbouwde. Dat was echt meteen merkbaar. Ook bij de andere cursisten trouwens! Vervolgens kwam ze naar het bedrijf en daar hebben we ter plekke nog geoefend en kreeg ik wel concrete tips. Ongelofelijk maar waar: vrij snel daarna moest ik voor collega’s presenteren en... geen centje pijn. Een week later was er een bruiloft waar ik een woordje deed... en ook hier ging het als vanzelf. Ik ben heel blij dat ik deze stap gezet heb en ik heb gezien dat ook de andere cursisten grote stappen maakten. Het ligt echt aan de bijzondere methode en Marie-Jose heeft duidelijk heel veel ervaring. Ze weet precies wat er nodig is. Ik kan het iedereen aanraden... ”

D. Koren, AFAS

“ “Zoals beloofd zou ik je nog even een terugkoppeling op hoe gisteren is gegaan. De aanloop ernaar toe was ik bloednerveus en wist het maar moeilijk van mij af te zetten. Toen het moment echter daar was ging het echt heel erg goed en had ik nergens last van. De sessie met jou deed duidelijk z’n werk, wat een verademing. Dankjewel dusver voor de goede begeleiding en juiste tips! Ik wil zeker aansluiten de aankomende groepstrainingen.” ”

Carla T, kwaliteitsmanager/ auditor

“ "Ik ben erg blij met de 1 op 1 sessie die we gedaan hebben. Tijdens de presentatie die er op volgde had ik nergens last van. Ik kon daardoor mijn presentatie helemaal goed voor het voetlicht brengen. Het was de eerste keer dat ik een presentatie als positief ervaarde..." ”

Marianne, manager kwaliteit

“ “Ik heb de SOS-sessie als zeer prettig ervaren! Wat leer je veel over jezelf en wat is het fijn om te ervaren dat je het allemaal niet zo slecht doet als jezelf denkt. Je leert echt positief te kijken en denken over jezelf!! Het gaf mij een heel goed gevoel dat ik wel degelijk positieve eigenschappen bezit, want dat vind je vaak niet zo gauw van jezelf, maar ik ben me zeker bewust geworden van mijn kwaliteiten. De sessie wordt gegeven door een heel fijn persoon, die je zeker op je gemak stelt en de opdrachten duidelijk uit legt, kortom een aanrader!” ”

Dirk Wendel,

“ “Ik ben zeer positief over de SOS- sessie! Als oud stotteraar had ik toch een trauma met betrekking tot spreekbeurten. Daar kijk ik nu veel zonniger tegen aan. Marie-Jose weet precies te vinden waar het pijnpunt zit. In een prettige sessie hielp ze mij stap voor stap af te rekenen met overtuigingen over mijn presentatie. Die stap voor stap opbouw vond ik fijn. Al meteen de week na de sessie kon ik het geleerde in de praktijk brengen. Ik kreeg complimenten. Een heel goede investering!" ”

Paula Borden,

“ Ik moet eigenlijk voor mijn beroep regelmatig presenteren, maar wist dit altijd uit de weg te gaan. Dit begon gevolgen te krijgen voor mijn doorgroeimogelijkheden op mijn werk. Ik wist dat ik er wat aan moest doen.. Ik durfde me zelfs niet op te geven voor de groepstrainingen van Marie-Jose. Gelukkig kon ik ook individueel bij haar terecht. Ik vroeg me wel af hoe dat effectief zou kunnen zijn, maar dat bleek heel goed (voor mij) te werken! Marie-Jose vroeg me meteen wat ik wilde leren en wat er nu nog niet lukte. Daardoor kwam ik er achter dat het vooral de gedachten waren die me op het verkeerde been zetten. Die zijn zo hevig en hebben hun oorsprong ergens in mijn verleden. Marie-Jose liet me oefeningen doen, en zette me in de toekomst met andere gevoelens die ik heel sterk voelde. Het is moeilijk om precies uit te leggen wat ze in twee uur precies allemaal deed, maar het leidde ertoe dat ik een heel ander gevoel kreeg als ik me voorstelde dat ik mocht presenteren. Het leek me nu wel mogelijk om het te doen. En ik heb het gedaan! De eerste keer was wel spannend, maar tegelijk ook een bevrijding. De reacties waren positief en sindsdien doe ik het gewoon. Ik ben zo opgelucht dat dit geen stress meer oproept. Echt een aanrader! ”

Jos V., Fiscalist

“ Praten over mijn passie, mijn bedrijf Style Support, prima. Echter groepen groter dan vier personen toespreken, ging ik nog steeds zakelijk uit de weg. Hoe kwam dat toch die diepgewortelde angst van mezelf om in het openbaar te spreken? Als Image Consultant leer ik mijn klanten om het beste uit zichzelf te halen. De kennis en kwaliteiten die ze aan de binnenkant meedragen zichtbaar te maken aan de buitenkant. Een betere versie van zichzelf te worden. Dat moest mij met wat hulp dan toch ook lukken? Dan moest mij dat met hulp van buitenaf toch zeker ook lukken! Zo kwam ik terecht bij Marie-Jose Custers van CustersCoaching.Tijdens eerder presentatietrainingen die ik al bij andere instituten had gevolgd bemerkte ik dat ik in een dag training niet het gewenste resultaat behaalde. Een persoonlijke, individuele benadering zoals Marie-Jose die aanbiedt was voor mij dan ook de ideale trainingsvorm. Ik kreeg direct bruikbare feedback op de lezing die ik aan het voorbereiden was voor een grote groep ondernemers. Ik werd me bewust van mijn valkuilen en begreep waar mijn sterke kanten lagen. De handvaten die Marie-Jose me aanreikte kon ik direct om zetten en mezelf zo mijn eigen authentieke stijl van vertellen en presenteren aanleren. Nu, een half jaar later, mag ik concluderen, dat ik helemaal afgerekend heb met mij presentatie-angst. Ik geef imago-workshops en presentaties binnen verschillende bedrijven op verschillende niveaus. Marie-Jose heeft me aangespoord deze uitdaging met mezelf aan te gaan en voor eens en voor altijd af te rekenen met mijn angst voor het spreken in het openbaar. Ik kan haar van harte aanbevelen! ”

Saskia Brenninkmeijer, Style Support

“ Op internet zocht ik iemand die me verder zou kunnen helpen met adviezen over hoe ik me als beeldend kunstenaar het beste zou kunnen presenteren om interesse te wekken met mijn werk.Het authentiek presenteren trok mijn aandacht, omdat beeldend werk bij uitstek authentiek moet zijn. Behalve tips hoe je tegen publiek kunt aankijken, kwamen we  natuurlijk ook terecht bij mijn authenticiteit en welke gedachten je hierbij in de weg kunnen zitten. Door bepaalde oefeningen lukte het me om negatieve gedachten en ervaringen door positieve ervaringen te vervangen. Omdat ik dit daadwerkelijk voelde werd ik me bewust dat het feitelijk presenteren een ding is, maar de gedachten die je hebt minstens zo belangrijk zijn. Het heeft me opgeleverd dat ik nu voel dat ik zelf de 'tools' in handen heb. ik bedank Marie-Jose voor haar concrete en voortvarende aanpak, deze vond ik erg stimulerend. Ik kan haar van harte aanbevelen ”

Marjolijn, beeldend kunstenaar
 

In Company

“ Ik wilde oefenen met presenteren. Ik ben nogal verlegen en soms onzeker. Tijdens de training mochten we met elkaar korte presentaties doen. De inspiratie kwam gemakkelijk opborrelen en ook de hulpmiddelen waren een goed houvast. Ik ben blij met het oefenen in een veilige omgeving. Ik voelde mij erg gezien door Marie-José. De 1:1 feedback na de eerste bijeenkomst was zeer waardevol. Goede tips gekregen. En het was vooral erg leuk om mee te maken. Veel kippenvelmomenten en veel geleerd over collega's. Elkaar op een andere manier leren kennen. Vooral het durven. Doen. Marie-José, je gaf zelf steeds ook zo mooi het voorbeeld. De uitwerking van lichaamstaal. Zeer waardevolle cursus. Bedankt! ”

Sandra van Dok, Openbare Bibliotheek

“ Afgelopen vrijdagen heb ik samen met collega’s deelgenomen aan de trainingen Authentiek presenteren en Presenteren met Impact. Wij hebben dit met heel veel plezier gevolgd en er veel van geleerd. We gingen in een vertrouwde situatie met elkaar in gesprek, luisterden naar elkaar en leerden om met elkaar beter gebruik te kunnen maken van onze stem en houding. Door de juiste presentatie ben je minder afstandelijk en kun je je verhaal beter afstemmen op je publiek en je omgeving. Ik deel dit graag met jullie, omdat het aan te raden is om aan deze training deel te nemen. Aan het eind van de dag kregen we onze zwaar verdiende certificaten en bewijzen mee naar huis. Het waren twee gezellige en zeer leerzame dagen en we kunnen niet wachten om onze opgedane kennis ten toon te spreiden!!! ”

Ali en Marjan, Bibliotheek

“ “Marie-Jose heeft dit jaar op de landelijke dag van onze vereniging voor verlegen mensen een training verzorgd voor een grote groep (35 mensen). Presenteren is voor onze leden een ware ramp. Marie-Jose begon met een interactieve lezing. Ze deed dat heel grappig en laagdrempelig en gaf goed informatie. Spelenderwijs werden we uitgenodigd om oefeningen te doen. En ook dat lukte goed. Op een gegeven moment interviewde ze iemand in het publiek. Daarna vroeg ze iemand om rechtop staand haar vragen te beantwoorden, de volgende stond naast haar voor de groep en uiteindelijk kreeg ze ons allemaal voor de groep en.... zonder aarzeling. Het was heel mooi om te zien dat we gewoon in staat zijn om ook voor een groep te staan. Een groot compliment!” ”

Ada (bestuur vereniging), Vereniging voor verlegen mensen

“ Cijfer: 9 Als accountant van ondernemingen voeren we onze werkzaamheden vaak op locatie bij de cliënt uit. Behalve dat ondernemers hun accountant op de inhoud beoordelen, is de algehele ‘presentatie’ een heel belangrijk onderdeel van de tevredenheid van cliënten. Aangezien ik binnen mijn netwerk al een paar keer positieve verhalen over Custers Coaching gehoord had, een mooie reden om met hen in zee te gaan. Marie-Jose heeft in een half dagdeel, 8 van onze accountants getraind. Hoeze ze dat deed? Door een training met tempo, in een veilige omgeving, waar mensen konden experimenteren. En dat alles zonder oordeel. Goed om te zien dat afgelopen week een aantal onderwerpen van de training bespreekbaar werden gemaakt tijdens onze werkzaamheden bij cliënten. De openheid van de trainer en het aanvoelen wat de groep nodig had, heeft hier zeker aan bijgedragen! Deze training smaakt dan ook naar meer voor deze groep en het uitbreiden van de deelnemers staat ook reeds op de agenda! Sander Fokker RSM Niehe Lancée Kooij Accountants ”

Sander Fokker , RSM Niehe Lancee Kooij

“ Ik wist mij geen houding te geven als ik moest presenteren. Ik wilde zelfverzekerd voor een groep staan. De training konden wij incompany volgen, waar veel gebruik van gemaakt werd. Tijdens de training leerde ik om met publiek om te gaan en de aandacht die zij gaven op te nemen en te accepteren. Ik leerde mijn aandacht te verdelen over de groep. De oefeningen die we kregen steunden ons en maakten ons hiermee vertrouwd. Deze training heeft mij opgeleverd dat ik nu handvatten heb om voor tijdens en na een presentatie bewuster te zijn van mijzelf en daarmee iets goeds neer te zetten! Ik ben heel blij met de feedback die ik tijdens de training kreeg. Ook mijn collega’s waren razend enthousiast! Leuk om dit incompany te doen.   ”

Joris Ijzendoorn, Bibliotheek Utrecht

“ Met ons team volgden wij de in company training ontwikkeld door Marie Jose Custers, waarbij getraind wordt op het gebied van zakelijke zichtbaarheid en presentatie. Marie Jose liet mijn collega’s van Van Diepen Van der Kroef advocaten en mijzelf ervaren hoe het is om over een vol terras te lopen en vervolgens, al toegejuicht wordende, over een rode loper. Daarna kregen we tips over het vergroten van onze zakelijke zichtbaarheid. Dit is eigenlijk maar een beknopte weergave van wat de training daadwerkelijk inhoudt. Aan een ieder zou ik dan ook willen zeggen: “Je moet deze vooral zelf ervaren”. Op een ontspannen en bovenal prettige manier laat Marie Jose je dan zien hoe je meer uit jezelf kunt halen en hoe je beloond kunt worden wanneer je lef toont in de manier waarop je jezelf presenteert. Absoluut een aanrader en direct toepasbaar in de praktijk. De resultaten waren bij ons op kantoor dan ook de volgende dag al merkbaar. Met de tools die wij aangereikt hebben gekregen, zullen wij ons nu, zowel op het gebied van acquisitie als in de rechtszaal, ook op andere wijze nog beter kunnen presenteren." ”

Mr. Charles Rutten, Van Diepen van der Kroef Advocaten

“ Ik heb de training van Marie Jose gevonden via Google. Ik was voor onze grote groep trainers op zoek naar een training over presentatietechnieken. De training "Authentiek Presenteren" verliep uitstekend ! De trainers werden direct aan de slag gezet. Door te doen leer je immers het meeste! Het was mooi om te zien hoe iedere trainer zijn/haar eigen manier van presenteren heeft. Trainers kregen daar positieve feedback op. Door de workshop zijn ze zich meer bewust van hun kracht als spreker. ”

Jorien Hanemaaijer, Programmamanager LECTRIC internetopleidingen BV
 

Impact

“ “ Ben je gewend om voor een publiek, groot of klein, te spreken of kijk je er een beetje tegenop? Ben jij 1 van de weinige ras-redenaars die het publiek spontaan, ‘out of the blue’, kan toespreken? Of moet je zoals zovelen zoeken naar de juiste woorden en naar een juiste houding? En wat doe je als er ook nog eens camera’s meedraaien, of wat als juist de techniek je ineens in de steek laat? In slechts 4 uur helpt Marie José je om je ‘presentatiezenuwen’ de baas te blijven en om mensen te boeien en hen te overtuigen van jouw verhaal. Want als je ook je persoonlijke techniek onder controle hebt, is presenteren nóg leuker om te doen! Concrete tips kun je leren en oefenen in 2 verschillende workshops: Authentiek Presenteren en Authentiek Presenteren en Improviseren. Een waardevolle aanvulling op je persoonlijke ontwikkeling, zowel zakelijk als privé! Van harte aanbevolen door Unicum! ” ”

Martin Oudshoorn, Unicum Communicatie

“ "Ik heb ingeschreven speciaal om te leren werken met verhalen. Ik kan deze training aanraden. Ik weet nu precies hoe ik een groep toehoorders kan raken met mijn woorden. Ik begin te snappen dat een eenvoudige presentatie echt heel slim in elkaar zit en dat het werkt als je weet waar de kneep zit. Dat heb ik geleerd. Vooraf was ik wat sceptisch, maar Marie-Jose heeft alle beloften waar gemaakt.” ”

Ton T, Trainer

“ Ik moet zeer regelmatig presenteren en zie daar ook niet tegen op. Wat ik merkte was dat niet iedereen de aandacht bij mijn uitleg kon houden. Ik kreeg een tip om bij Marie-Jose deze training te doen. Storytelling. Daar had ik wel van gehoord, maar ik had geen idee wat ik in mijn vak daar mee zou moeten. Dat heb ik geleerd! Nu weet ik hoe ik mijn presentaties aan kan vullen met verhalen. En eerlijk is eerlijk, het is veel leuker als mensen na je presentatie naar je toe komen om nog even na te praten over jouw presentatie, dan dat ze zo snel mogelijk weg willen... Waardevolle training. Snel en efficiënt, met een betrokken ervaren trainer. Ik heb er ook nog wat goede netwerkcontacten aan over gehouden. ”

Frank J., Controller Woningbouwvereniging

“ Presenteren doe ik al jaren, maar ik miste de inspiratie en het gevoel dat het ook interessant was voor de luisteraar. Ik moet droge stof overbrengen en besloot en training HIP te doen na telefonisch contact met Marie-Jose. Ik kan bevestigen dat de training geeft wat beloofd wordt. Ik weet nu wat belangrijk is om te vertellen en wat niet en ik merk dat het gemakkelijk is om verhalen te koppelen aan mijn boodschap. Ik had niet verwacht dat zo’n „droogkloot” als ik dit zou kunnen leren. Mijn publiek is er heel blij mee. Ik ook natuurlijk ”

Wim Papen, ondernemer

“ “ Nadat ik in het voorjaar deel 1 had gedaan, was er behoefte aan verdieping. Hoe kan ik zo zeker mogelijk worden van de presentatietechnieken, zodat ik daarop terug kan vallen als de zenuwen me parten spelen ? Tijdens de training bleek dat voor de groep staan me eigenlijk weinig moeite kostte. Ik durfde ook iets te presenteren wat me echt aan het hart gaat, toch lijn te houden in het verhaal en contact te houden met mezelf en de andere deelnemers. Marie-Jose stimuleerde me en liet me inzien dat ik, tijdens verschillende opdrachten, in staat ben om een goede presentatie te geven. Een paar oefeningen kan ik thuis ook nog toepassen. Dat is erg prettig, omdat ik verschillende rondleidingen geef aan verschillende soorten groepen. Ik ben blij; alles gaat prima zolang als ik maar contact durf te houden met de groep! Dank je wel Marie-Jose ” ”

Yvonne Kroon, stadsgids

“ Ik had al eerder een training Authentiek Presenteren bij Marie-Jose gevolgd, die me heel goed bevallen was. Daarom wilde ik meer leren. In deze training leerde ik me, in heel weinig tijd, goed voor te bereiden. Ik weet nu wat mijn toehoorders willen weten. Dat helpt me om dat stukje ook goed over te brengen. Verrassend was het werken met „storytelling”. Ik had er veel over gehoord, maar had nooit gedacht dat ik dat ook zou kunnen. En hoe! Ik gebruik nu zonder aarzeling verhalen om te zorgen dat ze onthouden wat ik zeg. Ik heb de training een half jaar geleden gevolgd en sindsdien bespaar ik veel tijd bij mijn voorbereidingen. aanrader ”

Rob , IT ondernemer

“ Ik vond de training heel prettig en zinvol! Ik heb nu leren na te denken voor wie ik spreek en hoe ik het beste kan spreken. Ook hoe je een verhaal boeiend kan houden voor je doelgroep. Ik ga ermee aan de slag en hoop jullie te kunnen boeien bij BNI.  ”

Natasja Tak, Studio Woon